خواص گیاهان دارویی

جالب ترین خواص خرما برای زنان که نمی دانید!!

خواص خرما برای زنان

خواص خرما برای زنان بسیار است و از زمان های قدیم بسیار مورد مصرف قرار می گرفت . به دلیل اینکه حاوی مقادیر مناسبی از کلسیم و فیبر است. و هر دو برای سلامت بدن ضروری هستند. همچنین حاوی چندین آنتی اکسیدان قوی از جمله فلاونوئیدها، کارتنوئیدها  و اسید فولیک می باشد. ترکیبات موثر خرما شامل انواع ویتامین ها و املاح معدنی ارزشمند است. که در زمان زایمان از بروز نواقص مادرزادی جلوگیری می کند. با توجه به بیشترین میزان خواص خرما برای زنان و حفظ سلامت مصرف آن جزو ضروریات برنامه غذایی مادران می باشد. و میتواند علاوه بر حفظ سلامت جنین به کاهش عوارض بعد از زایمان به مادر کمک کند.

 

خواص خرما برای زنان در دوران پریودی

به دلیل اختلالات هورمونی در دوران پریودی، امکان بروز مشکلات پوست و مو وجود دارد. به عنوان مثال ریزش مو در این دوران به خاطر از دست رفتن آهن و پتاسیم بدن، بیشتر می شود. بنابراین مصرف خرما در دوران پریودی به سلامت پوست و بهبود رشد مو کمک زیادی می کند. همچنین خانم ها در این دوران با کاهش قند خون مواجه هستند، که بهترین روش برای تنظیم سطح قند خون، مصرف دو الی سه عدد خرما است.

از دیگر فواید خرما برای دوران قاعدگی، خون سازی است. به دلیل از دست رفتن خون زیاد در خانم ها، می تواند سلامت عمومی را به خطر بیاندازد. بنابراین مصرف خرما به خون سازی از طریق تامین مقادیر لازم آهن و پتاسیم، کمک زیادی کند. بدین منظور بهتر است که روزانه 5 الی 8 عدد خرما به صورت میان وعده میل شود.

 

خاصیت خرما در بارداری

وجود مقادیر بالایی از کلسیم در خرما که در حدود ۴ برابر بیشتر از شیر است، می تواند در رشد استخوان کودک موثر واقع شود. و به عنوان یک منبع قضایی ارزشمند، مصرف خرما برای مادران در دوران شیردهی توصیه می شود. از خواص خرما برای مادران به افزایش استحکام اسکلت بدن کودک می توان اشاره کرد. همچنین حاوی ترکیبات ضروری برای سلامت مادران شیرده است، که از جمله این ترکیبات آمینو اسیدها و کربوهیدراتها هستند.

ویتامین B6, B16 به مقدار قابل توجهی در خرما موجود است که می تواند به کاهش خطرات نقص مادرزادی کمک کند. و ترکیبات موثر خرما در تقویت سیستم ایمنی مادر و کودک نقش بسزایی دارد.

 

هموروئید بارداری

افزایش فشار در روده بزرگ در دوران بارداری، میتواند منجر به بروز بواسیر یا هموروئید شود. در این شرایط مصرف غذاهای حاوی فیبر بالا همچون خرما توصیه می شود. وجود آهن، کلسیم، منیزیم، پتاسیم در خرما سبب بهبود تحرکات روده و تامین مواد مورد نیاز بدن می گردد. همچنین تیامین موجود در خرما برای سلامت بدن مادران باردار ضروری است. و آهن خرما در بهبود فعالیت های سیستم عصبی موثر است.

 

خواص خرما برای چشم

چشم ها از از مهمترین اندام های حسی بدن ما هستند، ولی آنطور که باید از آنها مراقبت نمیکنیم. و به دلیل مشغله‌ های بالای زندگی بیشترین فشار را به چشم ها وارد می کنیم. که از جمله کار کردن طولانی مدت با انواع صفحه نمایشگر ها و  مطالعه کتاب می باشد. شاید خیلی از ما فکر میکنیم که ضعف بینایی میتواند از کهلوت سن باشد. ولی واقعاً اینطور نیست و علت اصلی عدم توجه ما به سلامت چشم ها است.

یک نوع بیماری خاص چشمی به نام آب مروارید، که جزو شایع ترین در جهان می باشد، و طبق آمار در حدود ۲۰ میلیون نفر درگیر آن هستند، وابسته به سن است. و برای افراد میانسال احتمال ابتلای آن بیشتر وجود دارد. یکی از علل اصلی بروز این نوع بیماری می تواند عدم توجه به سلامت چشم ها در در پایین تر باشد.

ترکیبات مغذی خرما شامل تمامی املاح معدنی مورد نیاز سلامت بدن و  تقویت بینایی میشود. و می تواند از بروز انواع بیماری های چشمی از جمله شب کوری پیشگیری کند.

 

 

خواص خرما برای حافظه زنان

مصرف خرما به دلایل مختلفی میتواند منجر به کاهش خطرات ابتلا به آلزایمر در زنان و مردان شود. و در این مورد آزمایش ها و مطالعات بسیاری صورت گرفته است،  که اصلی ترین دلیل آن تامین مواد مورد نیاز بدن و مقاوم شدن بدن در برابر انواع بیماری ها است.

آزمایشات  انجام شده بر روی حیوانات از جمله موش ها نشان می دهد که مصرف خرما میتواند از تجمع پلاک ها در بدن جلوگیری کند. این موضوع می‌تواند به حفظ ارتباطات سلولی و نورون ها کمک کند. و مانع از بروز بیماری‌ هایی نظیر آلزایمر شود. از تاثیرات دیگر خرما، افزایش توان مغز است. همچنین سبب کاهش رفتارهای مضطرب میشود.

 

خاصیت خرما برای دندان

یکی از راه های موثر برای کاهش میل به مصرف شیرینی جات، به خصوص در کودکان و نوجوانان،  مصرف روزانه چند عدد خرما است. وجود ترکیبی به نام فلور در خرما موجب حفظ سلامت مینای دندان میشود. در صورتی که دندان ها بعد از بعد های ناهار و شام به خوبی تمیز نشوند، زمینه رشد باکتری ها را فراهم می کنند. که ترکیب فیتوکمیکال موجود در خرما از رشد باکتری ها جلوگیری می کند.

 

کاهش وزن با خرما

طبق مطالعات انجام شده درمورد خواص خرما بر کاهش وزن و لاغری، اثرات مهارکنندگی نوعی آنزیم به نام پانکراس در بدن را نشان می دهد. که در روند چربی سوزی بسیار موثر هستند. از آنجا که قند خرما بالا است، حتماً برای خیلی ها این سوال پیش می آید که امکان افزایش قند خون با خرما وجود داشته باشد، در جواب باید گفت که به خاطر شاخص گلیسمی پایین خرما، مشکلی از این بابت وجود ندارد.  و سطح قند خون خیلی بالا نمی رود.

در ادامه مطالعات و آزمایشات متعدد،  علت اصلی افزایش وزن و چاقی،  مصرف غذاهای پرچرب با شاخص گلیسمی بالا است. بنابراین افرادی که عادت به مصرف شیرینی جات دارند،  می توانند از جایگزین خرما برای شیرینی جات استفاده کنند. البته با موارد ذکر شده، باید در نظر داشت که کالری خرما بالاست، پس باید در مصرف آن حد تعادل را رعایت کرد.

 

خواص خرما برای زنان و تقویت قلب

مصرف روزانه ۴ عدد خرما، مقادیر لازم از پتاسیم و کلسیم را در بدن به خوبی تامین میکند. که از فشار خون بالا جلوگیری و خطرات ابتلا به انواع بیماری های قلبی را کاهش می دهد. همچنین انجمن قلب آمریکا در بیاناتی برای کاهش بیماری های قلبی، توصیه به مصرف مواد غذایی حاوی پتاسیم می کند. که خرما به خوبی می تواند در تامین این ماده معدنی ارزشمند موثر واقع شود.

دیدگاهتان را بنویسید