درمانهای خانگی, طب سنتی

درمان کمبود استروژن در طب سنتی و نحوه افزایش آن

درمان کمبود استروژن با طب سنتی

سطوح پایین استروژن در بدن ممکن است مانع رشد و عملکرد طبیعی شود. این هورمون وظایف بسیاری را در بدن بر عهده دارد. هنگامی که زنان به بلوغ می رسند، استروژن نقش مهمی در رشد جنسی آنها ایفا می کند. رشد دیواره رحم را در دوران بارداری و قاعدگی تنظیم می کند . همچنین متابولیسم کلسترول و سلامت استخوان ها را حفظ می کند. از این رو، استروژن پایین دلیلی برای نگرانی جدی است. این مقاله درمان کمبود استروژن در طب سنتی علائم را مورد بحث قرار می دهد.

 

کمبود استروژن در طب سنتی

هورمون استروژن در تخمدان ها تولید می شود و هر چیزی که روی تخمدان ها اثر بگذارد باعث کمبود سطح استروژن می شود.

عوامل متعددی باعث کاهش سطح استروژن می شوند. آنها عبارتند از:

  • ورزش بیش از حد
  • بیماری مزمن کلیوی
  • سندرم ترنر (اختلالی که در آن یک زن فقط با یک کروموزوم X متولد می شود)
  • غده هیپوفیز کم کار
  • بی اشتهایی من یا سایر اختلالات خوردن
  • نارسایی زودرس تخمدان یا هر اختلال خود ایمنی دیگر
  • بستن لوله ها می تواند به طور ناخواسته باعث کاهش خون رسانی به تخمدان ها و کاهش سطح استروژن شود
  • کمبود منیزیم
  • قرص ضدبارداری هم استروژن و هم پروژسترون را سرکوب می کند
  • کم کاری تیروئید

مطالعه ای که روی 4402 کروات انجام شد، نشان داد که شیوع کم کاری تیروئید 10.5 درصد است. همچنین میزان شیوع کم کاری تیروئید بالینی و کم کاری تیروئید تحت بالینی به ترتیب 3% و 7.4% بود. علاوه بر این، تخمین زده شد که زنان 2.37 برابر بیشتر از مردان شانس کم کاری تیروئید تحت بالینی داشتند.

سطح استروژن در اواخر دهه 20 و در دوران پیش از یائسگی به اوج خود می رسد و تا زمان یائسگی به شدت در محدوده طبیعی در نوسان است. اکثر زنان در ایالات متحده در سنین بین 40 تا 58 سالگی یائسه می شوند که میانگین سنی آن 51 سال است. این نمودار سطوح استروژن را در بازه باروری و تغییرات سطح هورمون ها را در فواصل قبل از یائسگی و پس از یائسگی نشان می دهد.

بیشتر بخوانید: خواص زردچوبه برای زنان

 

علائم کمبود استروژن چیست؟

افسردگی ممکن است نشانه سطح پایین استروژن باشدصرفه جویی
دخترانی که هنوز به سن بلوغ نرسیده‌اند یا زنانی که به یائسگی نزدیک می‌شوند، بیشتر در معرض خطر کم استروژن هستند. با این حال، زنان در هر سنی می توانند این وضعیت را تجربه کنند.

برخی از علائم رایج این مشکل عبارتند از:

  • گرگرفتگی
  • عرق شبانه
  • نوسانات خلقی
  • افسردگی
  • سردرد (یا حتی میگرن)
  • خستگی
  • مسائل مربوط به تمرکز و تمرکز
  • قاعدگی غایب یا نامنظم
  • عفونت های دستگاه ادراری
  • رابطه جنسی دردناک (به دلیل خشکی واژن)
  • استخوان‌های ضعیف یا شکستگی‌های مکرر (از آنجایی که استروژن در ارتباط با کلسیم، منیزیم و ویتامین D عمل می‌کند و کمبود آن می‌تواند به معنای کاهش تراکم استخوان باشد)
  • درد مفاصل
  • از دست دادن استخوان (بافت استخوانی قدیمی به جای ایجاد بافت جدید دوباره جذب می شود)
  • پوست خشک

استروژن یک هورمون نیست. این گروهی از هورمون های جنسی است که شامل استرادیول، استروژن و استرون است.

بحث در مورد مشکل مهم است. اما این راه حل را به ما ارائه نمی دهد، اینطور نیست؟ برای جلوگیری از کمبود استروژن چه کاری می توانید انجام دهید؟ آیا راهی وجود دارد که بتوانید سطح استروژن خود را افزایش دهید؟ خبر خوب این است که راه های متعددی وجود دارد که می توانید از این عارضه اجتناب کنید/درمان کنید.

 

درمان کمبود استروژن در طب سنتی

به دکتر خود مراجعه کنید این اولین کاری است که باید انجام دهید. حتی قبل از شروع برنامه استروژن (یا هر روش دیگری برای افزایش سطح بدن)، توصیه های پزشک خود را دنبال کنید.

آزمایش های مختلفی وجود دارد که می تواند سطح هورمون شما را تعیین کند. ممکن است خون شما برای FSH i (هورمون محرک فولیکول) آزمایش شود . اگر این همه اشتباه است، ممکن است بخواهید پس از مشورت با پزشکتان استروژن درمانی را امتحان کنید. درمان‌ها می‌توانند شامل قرص‌ها، ژل‌های موضعی، یا تکه‌های پوستی باشند و ممکن است هورمون‌های مصنوعی یا بیولوژیکی باشند، اما گزینه‌های زیادی برای بررسی قبل از متوسل شدن به جایگزینی هورمون وجود دارد. بیایید ببینیم چگونه می توانید به بدن خود کمک کنید تا هورمون های خود را بسازد.

بیشتر بخوانید: خواص پنیرک برای عفونت زنان

 

سیگار را ترک کنید

سیگار کشیدن می تواند اثرات مضری بر سیستم غدد درون ریز داشته باشد و این می تواند توانایی بدن شما برای تولید استروژن را محدود کند.

 

افزایش استروژن با مواد غذایی

سیستم غدد درون ریز شما برای تولید سطوح کافی استروژن به بدن سالم نیاز دارد. سالم غذا بخورید و مطمئن شوید که غذای شما غیر GMO است. سعی کنید غذاهای حاوی فیتواستروژن مصرف کنید. ما می دانیم که محصولات سویا مانند توفو، آجیل سویا و ادامام فیتواستروژن تولید می کنند که اثرات استروژن را تقلید می کند. اما هضم سویا بسیار سخت است و بسیاری از افراد به آن حساسیت دارند، بنابراین به آرامی قدم بردارید. سایر غذاهای حاوی فیتواستروژن عبارتند از نخود، لوبیا لیما، زغال اخته، زردآلو، آلو، کلم بروکلی، گل کلم، تخم کتان، دانه کدو تنبل خام ، جوانه شبدر قرمز، جوانه ماش و غلات کامل.

همچنین، مصرف قند خود را کاهش دهید زیرا می تواند منجر به عدم تعادل هورمونی در بدن شود ( 2 ). شکر همچنین به رشد بیش از حد مخمر کمک می کند و سموم مخمر می توانند مکان های گیرنده هورمونی را مسدود کنند.

افزودن غذاهای غنی از منیزیم به رژیم غذایی یا مکمل های منیزیم می تواند به افزایش تولید استروژن کمک کرده و از علائم استروژن پایین جلوگیری کند.

همچنین می‌توانید میوه‌هایی با شاخص گلیسمی پایین ، کربوهیدرات‌های پیچیده، پروتئین‌ها و چربی‌های با کیفیت خوب و گیاهان طبیعی برای کاهش التهاب در بدن و بهبود پذیرش سلولی برای هورمون‌های مختلف مصرف کنید.

 

ارتباط کاهش وزن با کمبود استروژن

در صورتی که شما کم وزن هستید، یعنی. کمبود وزن می تواند توانایی بدن شما برای تولید استروژن را مختل کند. بازگشت به وزن سالم می تواند سطح استروژن شما را بهبود بخشد. ورزشکاران زن جوانی که وزنشان کمتر از 100 پوند است، ممکن است قاعدگی خود را به دلیل سطوح پایین هورمونی از دست بدهند. برای تولید هورمون به چربی بدن نیاز دارید.

 

مکمل های گیاهی برای جبران کمبود استروژن

مکمل های گیاهی بر سطح استروژن تأثیر می گذارد. اما قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید زیرا تحقیقات در این زمینه در حال حاضر محدود است. همچنین اگر از قرص های ضدبارداری استفاده می کنید یا از داروهایی برای درمان بیماری پارکینسون استفاده می کنید ، از علف خوار اجتناب کنید .

 

کاهش استروژن با مواد غذایی

شرایط پزشکی زمینه ای، کمبود مواد مغذی و ورزش بیش از حد دلایلی هستند که ممکن است بر سطح استروژن تأثیر بگذارند.
سطوح پایین استروژن می تواند باعث مشکلات جدی برای سلامتی شما شود مانند نوسانات خلقی، خستگی و استخوان های ضعیف.
شما می توانید با معاینات منظم و با پیروی از عادات غذایی سالم و انتخاب سبک زندگی وضعیت را بهبود بخشید.
اگر کمبود وزن دارید، ممکن است مجبور شوید از مکمل ها استفاده کنید و وزن خود را افزایش دهید.

گرگرفتگی و نوسانات خلقی برخی از علائم مبرمی هستند که نشان دهنده سطح پایین استروژن در بدن هستند. ویدئوی زیر را تماشا کنید تا در مورد علائم و نحوه مدیریت آنها بیشتر بدانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *